Hogy nézzünk ki úgy ahogy szeretnénk

A legtöbben nem elégedettek a testfelépítésükkel. Magasabbak szeretnének lenni, vékonyabbak, vagy éppen vállasabbak. Létezik viszont néhány egyszerű divattrükk aminek alkalmazásával elérhetjük a kívánt hatást!

1. Ha erősebb lennél

Ha túl filigránnak érzed magad, a ruhatárad helyes kialakításával a külső szemlélőben azt a benyomást keltheted, hogy a valóságnál testesebb vagy. Nem is lesz másra szükséged, mint nagy anyagmennyiségű, a vízszintes vonalak optikai hatásait kihasználó darabokra.

Jól jön majd néhány tweed- vagy kockás zakó. Az ing kiválasztásakor pedig arra is érdemes odafigyelnünk, hogy milyen gallér típust öltünk magunkra. Ebben az esetben a botton down vagy legombolt gallér tested lazaságát emelheti ki.

Ezen kívül a hozzád hasonló karcsú gentlemanek számára előnyös még a több rétegű öltözet. A képlet egyszerű: a több ruha többet mutat.

2. Ha vékonyabb lennél

Az optikai trükkök ebben az esetben is működnek, de most a függőleges vonalakat hívjuk segítségül. Ezek ugyanis hosszítják és karcsúsítják a testet. Klassz választás a karcsúsított öltöny és a slim - fit ing, ez is jelenthet néhány kilót, de a V-nyakú pulóver is előnyös.

Érdemes még odafigyelni a kontrasztokra. Soha ne kizárólag egy színt válasszunk. Ha az ing sötét, az öltöny lehet világosabb, viszont legyen azonos tónusú.

3. Ha alacsonyabb lennél

Ha a valóságosnál némileg alacsonyabbnak szeretnél tűnni, a vízszintes vonalak a számodra is jól jöhetnek. Ezek ugyanis a látvány tekintetében részekre osztják a testet, ami miatt alacsonyabbnak tűnik.

Működnek még az eltérő színű összeállítások is, például sötét színű vagy Esterházy-kockás sportzakó világos nadrággal. A zárt vonalak öltöny-, és ing-gallér esetében is fontosnak bizonyulnak. Ha az ing kent vagy zárt gallérú akkor mindenképp lazább vágásúnak kell lennie az öltönynek.

Merjünk játszani a formákkal!

4. Ha magasabb lennél

Mivel ebben az esetben a magasságok felé törünk, a függőleges vonalakat kell erősítenünk. A legnyerőbbek az egysoros háromgombos öltönyök-, és zakók lehetőleg egyszínűek vagy hajszálcsíkosak. Annak érdekében, hogy minél magasabbnak tűnj, az egyszínű összeállításokat érdemes előnyben részesítened.

Bátran próbálkozhatunk a rétegek textúrájával. Egy tetőtől talpig feketében például érdemes elgondolkodni, hogy ne egyforma textíliát öltsünk magunkra, tehát a matt és a fény-árnyék játéka frissességet ad! Ebben rejlik az igazi rafinéria.

Az egyszínű, de legalábbis hasonló árnyalatú összeállítások nem törik meg a vonalakat, ez pedig értékes centimétereket jelenthet!

5. Ha vállasabb lennél

A férfias testtartás érdekében egyik legfontosabb szempont az egyéb apró trükkök mellett, a vállak kérdése. A harmóniát külsőnkkel akkor tudjuk igazán elérni, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Manapság, az öltönyök világában is különböző válltöméseket találhatunk, mérettől és esési szögtől függően. Kiinduló szempontként érdemes megfigyelni, hogy milyen testalkattal rendelkezünk, milyen a vállunk állása, szélesebb vagy keskenyebb. Ha az átlagnál szélesebb vállakkal rendelkezünk, akkor legtöbb esetben a nagyon finom válltömésű vagy válltömés nélküli öltönyt válasszunk. Ha viszont keskeny vállakkal rendelkezünk, akkor szükségünk van a kellemesen arányos válltömésekre. Vigyázzunk, ne essünk túlzásokba!

 

Business & Cafe