Vállalkozói - adózási infók

Fókuszban az útnyilvántartás

Könnyű jégre futni az útnyilvántartással! 2018. január 3. Figyelmeztetést tett közzé az adóhatóság (NAV) az útnyilvántartásokkal kapcsolatban. Mint írják, nincs lehetőség a hiányos, illetve valótlan adattartalmú kimutatásokat utólag (tanúkkal, jelenléti ívekkel, szerződésekkel) bizonyítani.

Bővebben ...

Adófizetési határidők

adoAz adófizetési határidők elmulasztása esetén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal úgy számolja a késedelmi pótlékot, hogy arról csak az évet követően, kb. szeptember végéig küld értesítést és a kamatot is ekkor terheli. (magánszemélyek esetén augusztus 31-ig) Az önkormányzati adóhatóság és más adóhatóságok a kamatot értesítés nélkül felszámítják, annak összege utólag derül csak ki. Az utalásoknál általában hivatkozásként a vállalkozás adószámát kell feltüntetni. A kisvállalkozásokra legjellemzőbb adónemek befizetési határideje: (amennyiben a befizetési határidő nem banki nap, a befizetés az első banki napon válik esedékessé):

Bővebben ...

Kédezz - Felelek...!!!

Mit szépítsem, ha gyakran a minimálisan szükséges ismeretek hiányával párosuló magyaros vállalkozói lelemény megütközik egy mérsékelten kötélidegzetű meglehetősen leterhelt könyvelővel, ott bizony jócskán adódnak súrlódások.

Bővebben ...

Cégkapu regisztráció – útmutató segédlet

cegkapuNagyon leegyszerűsítve a kérdést, a Cégkapu egy olyan központi szolgáltatás, amely’ a Személyes Ügyfélkapu “ikertestvére”, és azt a célt szolgálja, hogy a gazdálkodó szervezetek és a hivatalos szervek az egymás közötti levelezésüket papíralap helyett ezen az elektronikus felületen tegyék meg. A Cégkapu használata 2018. január 01-től kötelező, 2017. augusztus 31-ig a Cégkapu regisztráció elvégzése kötelező. (2017. december 31-ig a regisztráció büntetés nélkül végezhető el, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni…)

Bővebben ...